Vanisha ja hänen miehensä rakastuivat ensin  valkoisiin tammilattioihin,  kun löysivät tikan lattian spa-hotellissa. Sitten he valitsivat  parkettisuunnitelman  samassa varjossa tarttuakseen skandinaaviseen tyylitapaan äskettäin uusitun kodin pohjakerrokseen. Vanisha kertoo lisää …

Ostimme talomme syyskuussa 2017 vanhukselta parilta, joka oli ollut ainoana omistajana. Se on ensimmäinen kotimme 4-perheenä, jossa kaksi poikaamme ovat 2 ja 4-vuotiaita. Paikka tarvitsi massiivisen kasvojen nostamisen sekä sähkön ja johdotuksen uusinnan, joten ajattelimme tehdä siitä projektin. Olemme melkein lopettaneet uudistamisen, mukaan lukien laajennus ja parvi muuntaminen.

valkoiset tammilattiat käytävällä

Halusimme minimalistisen mutta toimivan kodin. Kahden pienen lapsen kanssa sen on oltava käytännöllinen, mutta myös siisti ja minimalistinen. Olemme aina rakastaneet pohjoismaista sisustustyyliä.

valkoiset tammilattiat keittiössä

Rakastamme puun ulkonäköä ja tunnetta, ja koska meillä on lapsia, laatat eivät olleet vaihtoehto. Päätimme myös, että halusimme saman kerroksen alakerrassa niin, että talo tuntui olevan yhteydessä.

valkoiset tammilattiat keittiössä

Juuri kun olimme yöpyneet hotellissa Bathissa, löysimme tikan. Rakastimme lattiaa ja kun kysyimme, huomasimme sen olevan Woodpeckin  Harlech White Öljytty  . Tilasimme näytteitä verkkosivustolta ja aloimme  rakennetun puun tutkimisen  eikä  kiinteän puun  , koska se oli käytännöllisempi vaihtoehto.

valkoiset tammilattiat olohuoneessa

Rakastaessamme valkoisen öljytyn tammen väriä, halusimme parkettilattian, joten tarkastelimme    Goodrich-  parkettilattiakokoelmasta puuvilla tammea  ,  sulka tammea  ja  vaalennettua tammea  ennen kuin päätimme, että valkaistu oli suosikkimme.

valkoiset tammilattiat harmaalla sohvalla

Ostimme lattian lähellä olevalta jälleenmyyjältämme  Carpet  Worldilta Ruislipista ja ajattelimme niiden olevan erittäin helppo käsitellä. Yhteyshenkilömme Jay oli erittäin avulias ja antoi meille hienoja neuvoja liimoista ja aikakehyksistä yhdessä kilpailutilanteen kanssa!

valkoinen tammi parkettilattia kiinnitetyillä ovilla

Kun ymmärrämme, että kovapuulattiat ovat luonnollisesti muunneltavia kaikkialla, päätimme käydä läpi jokaisen kappaleen ennen valkaisemista. Tämän ansiosta voimme valita, mitä pitimme kauneimpana kappaleena, joka voidaan laittaa hallillemme ja avoimille alueille. Sieltä se oli yksinkertainen prosessi, joka kesti asentajamme noin viisi päivää sopimaan kaikille alueille – noin 100m2.

valkoiset tammilattiat olohuoneessa matolla

Rakastamme viimeisteltyä  parkettilattiaa  , jossa värit ja sijoittelu ovat tarkalleen mitä etsimme. Ja huoneiden välinen jatkuvuus on antanut meille haluamamme kevyen ja ilmavan tunteen.