Nämä ovat kysymyksiä, joita meiltä usein kysytään kerroksistamme ja niiden toiminnoista.


Millaisia puulattioita Woodpecker tarjoaa?

Massiivipuulattia
Mikään ei lyö täysin puuta ajattomalla luonnollisella tekstuurilla ja vankalla tunteella jalkojesi alla. Se sopii sekä moderneihin että perinteisiin kalusteisiin, yksi on pitkäikäinen, ja jokainen korttitarkkuus on valmistettu yhdestä puupuusta. Raskas ja raideliitokset tarjoavat tiukan ja vahvan asennuksen.

Rakennettu puulattia
Täällä jokainen lauta on tehty useista yhteen kerrostuneista puikerroksista. Kiinteä yläkerros on tärkeä asia, koska se näyttää värin ja kuvion, jonka näet ja tunnet. Kunkin kortin keskellä on keskeinen ydin ja sen alapuolella on tukevuuslevy. Suunnittelukortteja on saatavana monenlaisista puulajeista, pintakäsittelyistä ja paksuuksista.

Laminaattilattia
Oikean puun ulkonäön simuloimiseksi laminaattilattioissa on painettu foliopinta, jolla on puurakekuvio ja peitetty kovaan, läpinäkyvään melamiinikerrokseen. Laminaattilattia on pohjimmiltaan keinotekoinen ratkaisu, jossa on kovakuituydin (HDF), joka tekee siitä vahvan ja joustavan. Se on tukeva selluloosapaperilla vakauden varmistamiseksi.

Bambulatot
Vaikka bambu on itse asiassa eräänlainen ruoho, lattiapäällysteenä valmistettaessa, sen ominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin kovapuulla. Bambu kasvaa vain viisi vuotta, ennen kuin se voidaan korjata, ja se on 100% kestävä. Sitä on saatavana kahdessa tyylissä – perinteinen ja kestävämpi lankakudottu versio, joka on erittäin kova.

Mitkä ovat tikan lattian eri ominaisuudet?

Valitse
Tämä luokka näyttää luonnolliselta, mutta johdonmukaiselta, muutamalla solmulla. Enintään 10% laimeaa puuta löytyy Select-levyistä, samoin kuin rakeissa ja värissä, mutta vain pienissä solmuissa.

Maalaismainen
Lisää puun luonteesta loistaa maalaismaisissa lattiat – mukaan lukien suuret solmua, tummat raidat, täytetyt solmat ja värivaihtoehdot. Tässäkin luokassa on todennäköisesti jopa 10% laimeaa puuta.

Extra maalaismainen
Erittäin vähän luokitellaan luokkaan extra maalaismainen. Suuret solmut, halkeamiset, halkeamat ja kaikenlainen laimea puu tekevät tästä hauskan valinnan ja tarkoittaa, että lattiasi on selkeämpi.

Huomautus solmuista
Solmuja esiintyy luonnollisesti puussa, jossa haara kasvaa päärunosta. Ne voivat mennä syvälle puun ytimeen. Lattiassa on kahden tyyppisiä solmuja. Kuollut solmu on silloin, kun solmun ydin on pudonnut ulos tai poistettu ja sitten täytetty. Elävällä solmulla ydin pysyy laudalla. Maalaismaiset ja erityisen maalaismaiset ominaisuudet sisältävät molemmat tyypit solmua.

Jos et halua suuria solmuja lattiaan, pyydä asentajaa leikkaamaan ne ja täyttämään ne. Huomaa, että solmun täyttämisessä ei aina ole mahdollista löytää tarkkaa värien vastaavuutta.

Mitkä Woodpecker-lattiapinnoitteet ovat?

UV-öljytty

Puunjyvän luonnollinen kauneus tuo esiin öljyn tunkeutuessa pintaan. Jokainen levy on päällystetty viidestä seitsemään kertaa ja kovetettu kerrosten välisellä UV-lampulla suojaavan, vaimennetun ulkoasun aikaansaamiseksi. Jos öljytty lattia naarmuuntuu, se voidaan reunastaa öljyllä merkinnän pienentämiseksi.

UV-lakattu

Erittäin joustava, kiiltävä ja mielenkiintoinen, lakattu lattia on myös kestävä, helppo puhdistaa ja ylläpitää. Jokaiselle levylle levitetään viisi tai seitsemää lakkaa, jotka UV-kovetetaan prosessin jokaisessa vaiheessa. Kovettumisen jälkeen se hiotaan uudelleen ennen toisen lakkakerroksen levittämistä.

UV-matta lakattu

Jos rakastat öljytyn viimeistelyn vähäistä ilmettä, mutta olet huolissasi kunnossapidosta, vastaus on mattalakattu viimeistely. Tylsällä satiinikiiltävä pinta on sileä ja kestävä, kuten lakka, mutta siinä on öljytty lattia.

keskeneräinen

Voiko jokin tuntua luonnollisemmalta ja aitommalta? Viimeistelemätön lattia antaa sinulle myös mahdollisuuden luoda räätälöity pinta maalaamalla, öljyttämällä tai lakkaamalla haluamallasi tavalla. Viimeistelemättömät levyt toimitetaan esitäytetyillä solmuilla ja hiotaan avuksesi.

harjattu

Hyvä vaihtoehto, jos rakastat puun luonnollista tunnetta, nämä maalaukset harjataan helposti pehmeiden kuitujen poistamiseksi kovempien jyvien välillä. Pinta valaisee hienovaraisesti puun rakennetta niin silmälle kuin kosketuksellekin upeaksi tunneksi, joka herättää suoraan kotisi metsämarmorin.

vankka

Jos pidät luonnosta raa’immassa, karkeimmassa muodossaan, sahatavara viettää näitä elementtejä. Sahojen nurmikot jätetään laudoille näyttämään ja tuntemaan ikään kuin puuta olisi hiljattain leikattu edessäsi. Pinta kaappaa upean karkean rakenteen ja maalaismaisen vetovoiman.

handscraped

Tässä viimeistelyssä jokainen lankku raaputetaan huolellisesti käsin, antaen aivan uuden ulottuvuuden luonnolliselle lattialle. Tuloksena olevat epäsäännölliset harjat ja urat lisäävät syvyyttä ja määritelmää puun pintaan, luovat ikääntyneen ilmeen, joka on silmälle erottuva, mutta silti helppo koskettaa.

Ahdistuneet viistot

Jokainen lankku puristetaan reunoillaan käsin, jotta saadaan pieniä uria ja mutkia, jotka muistuttavat luonnollisesti ikääntynyttä lattiaa. Hieno, mutta mielenkiintoinen tehoste vangitsee tuhansien jalkojen rakastaman lattian viehättävän ajankäytön valinnan.

Viisto reuna

Levyjen viisto reuna luo määritellyn kuvion lattian päälle, kun se asennetaan. Pinta antaa perinteisen ja järjestetyn tilan tunteen, ja lankkujen välisen pienen uran syvyys riippuu valitsemastasi puutyypistä.

höylätty

Höylätyt levyt hiotaan hienosti jopa kuudella huolellisella prosessilla, jotta levyjen päälle muodostuu ihanan sileä pinta. Pienet ja hienot kylkiluut ovat edelleen näkyvissä höylältä aitoja, mutta nykyaikaisia ​​ilmeitä varten.

Neliön reuna

Kokoonpano saumattomasti, neliömäiset lankut tuottavat tasaisen, puhtaan kokonaispinnan lattiassa ja voivat auttaa tilaa tuntemaan olonsa suuremmaksi. Tämä viimeistely sopii hyvin moderneihin sisätiloihin, kun taas puun puhdas viimeistely vie sinut rentouttavaan luonnonympäristöön.

Kuinka pariliittää puulattiat lattialämmityksen kanssa?

Lattian valinta

Aivan kuten luonnollinen puulattia, lattialämmitys auttaa huonetta tuntemaan olonsa mukavaksi ja viihtyisäksi. Mutta jos sinulla on lattialämmitys, on tärkeää, että valitset oikean puulattian seurata sitä. Suosittelemme aina rakennettua pahvia kuin massiivipuuta. Se antaa sinulle lisää vakautta ja lujuutta kestää lämpötilan muutoksia monikerroksisen rakenteensa ansiosta.

Kaikki puut eivät reagoi hyvin alilämmitykseen, mutta hyvä uutinen on, että tämän katalogin jokaisella lattiatyypillä on suositus, jotta näet helposti, mitkä sopivat ja mitkä eivät.

Tarkista aluslattia

Älä koskaan asenna lattialämmitystä betonialustan päälle, jonka kosteuspitoisuus on yli 75% suhteellisesta kosteudesta (RH). Ihannetapauksessa sen pitäisi olla alle 70% RH, jotta saadaan virhemarginaali.

Jos puulattia on, varmista, että kosteuspitoisuus on alle 11% puun kosteusekvivalenttia (WME). Nämä lukemat on tarkistettava ennen asennusta. Jos pohjakerroksen kosteustasot ovat liian korkeat, asenna Woodpecker-kosteutta kestävä tuote ennen lattialämmityksen asentamista.

Järjestelmän valinta

Jos asennat lattialämmitysjärjestelmän ennen luonnollisen puulattian asentamista, on saatavana kahta tyyppiä – vesilämmitteinen ja sähkölämmitteinen.

Yleensä vesilämmitteisiä järjestelmiä käytetään uudisrakentamisessa ja korjausprojekteissa, kun taas sähkölämmitteisiä järjestelmiä käytetään, kun asennuksen on oltava suhteellisen nopeaa ja helppoa.

Minkä tahansa järjestelmän valitsetkin, veden tai sähköelementin enimmäislämpötila ei saa koskaan nousta yli 50 ° C ja puulattian alapinnan lämpötila ei saa koskaan olla yli 27 ° C.

Testaa lämmitys

Kun lattialämmitys on paikoillaan, se tulee kytkeä päälle ja testata perusteellisesti ennen puulattian asentamista. Vedenlämmitysjärjestelmä on paineistettava, tarkastettava vuotojen varalta ja käytettävä kahden viikon ajan. Se kuivaa suuren osan kerrostuman tai puulattian kosteudesta.

Huoneen laastari ja muut märät materiaalit on myös kuivattava ja huoneilman kosteuden on oltava välillä 40 – 60%.

Lattian asennus

Sammuta lattialämmitys vähintään 48 tunniksi ennen lattian asentamista – säännöllinen keskuslämmitys tai sähkölämmitys voi olla kytkettynä asennuksen aikana.

Jos lattialämmitysjärjestelmän yläpuolelle on sijoitettu lattialämmitys tai puupohjainen lattia, voit liimata siihen rakennetun kielen ja uralattian. Varmista, että kortit ovat täysin kiinni pohjakerroksessa Woodpecker MS Parquet -liiman avulla.

Suunniteltu lattia, jossa ei ole liimaamattomia lukitusliitoksia, voi kellua lattialämmityksen päällä useimmissa tapauksissa, mutta muista käyttää lattialämmitysjärjestelmään sopivaa pintaa.

Jos vain osa lattiasta on lattialämmitys, puinen lattia on erotettava lämmitettyjen ja lämmittämättömien alueiden yläpuolella paisuntasauman avulla. Lattialämmityksen yläpuolella olevat lattiat laajenevat ja kertyy enemmän kuin lattia, jota ei ole, mutta nivel mahtuu siihen.

Jälkihoito

Kun lattia on asennettu, lattian tulee jättää aklimaatiota kahdesta kolmeen päivää ennen kuin lattialämmitys kytketään päälle. Tämä antaa sen laskeutua ja käytetty liima voi kuivua. Lämmityksen ollessa päällä, se tulisi asettaa 1 ° C: seen ympäröivän lämpötilan yläpuolelle ja nostaa sitten vielä 1 ° C: lla päivässä, kunnes haluttu lämpötila saavutetaan. Älä kytke sitä päälle täydellä heti. Lämpötilan liian nopea nostaminen ja laskeminen voi aiheuttaa puun kutistumisen, laajenemisen tai jopa halkeilun.

Tätä huonelämpötilan asteittaisen vaihtamisen menetelmää tulisi jatkaa siten, että lattialämmitys jää koko ajan termostaatista ja sitä nostetaan tai lasketaan vain 1 ° C päivässä muuttuvien vuodenaikojen huomioon ottamiseksi.

Nämä ohjeet ovat täällä varmistaaksesi, että suojaat luonnollista puulattiaasi, mutta ne eivät korvaa lattialämmitysjärjestelmän suositeltuja asennusmenettelyjä, jotka vaihtelevat valmistajan mukaan.

Mitä rutiinihoitoa puulattia tarvitsee?

Kun tikkalattia on asennettu, voit tuntea sen ihastuttavan rakenteen jalkojesi alla ja nauttia lämpimästä luonnon tunteesta, jonka puinen viimeistely tuo sinulle kotiin. Mutta kuten kaikki luonnolliset aineet, myös puu on herkkä kulumiselle. Tässä on joitain toimia suojaamiseksi, jotta se näyttää aina parhaalta ja kestää pidempään.

1 – Golvmattor

Luonnollinen aloituspaikka on oven edessä, ja hyvälaatuinen lattiamatto tarttuu lian ja jyvien kanssa estäen vaurioita edelleen kotiisi. Jalka alla oleva hiekka on kuin hiekkapaperi, raaputtaa lattiapinnan, joten muista asentaa Woodpecker Coir Matting, joka suojaa märkiltä ja likaisilta jalkoilta.

2 – Matot

Tiedämme, että viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on peittää luonnollisen puulattian kauniit rakenteet, mutta joskus ehkäisy on parempi kuin parannuskeino. Ajattele mattoja korkeiden jalkojen alueille, kuten oviaukot, käytävät ja portaat.

3 – Ole varovainen huonekalujen suhteen

Älä koskaan vedä huonekaluja tai muita esineitä puulattian päälle – se voi helposti johtaa rumaihin kolhuihin tai naarmuihin. Woodpecker tarjoaa erilaisia ​​huovan suojuksia ja riksavarusteita, joiden avulla huonekaluja voidaan siirtää helposti merkitsemättä
lattiaasi.

4 – kenkäsäännöt

Vältä raskaiden kenkä- tai työsaappaiden käyttämistä astuessasi luonnonpuulattialle. Korkokenkiä ja etenkin piikkikorkoja tulisi välttää. Ne aiheuttavat valtavan määrän painetta, joka helposti hajottaa tai merkitä jopa vaikeimmankin
puulattian.

5 – Puhdista vuodot

Neste on vihollinen, joten etsi kaikki vuotaneet juomat ja älä koskaan anna veden tai muiden nesteiden istua pitkään aikaan. Pariton pudotus ei välttämättä vahingoita, mutta liiallinen määrä vettä aiheuttaa pysyviä vaurioita.

6 – Lemmikkieläinten partio

Mikään ei ole luonnollisempaa kuin koirat tai kissat, jotka ovat kääntyneet tuleen ja nukkuneet puulattialla. Muista kuitenkin pitää lemmikkisi kynnet naarmuuntuneina naarmujen välttämiseksi ja, kuten kohdassa viisi, jos onnettomuuksia tapahtuu, varmista, että ne puhdistetaan nopeasti.

7 – auringonpaiste

On mielenkiintoista nähdä auringonvalossa puulattia ja täyttää huone luonnollisella valolla ja lämmöllä. Auringonvalo auttaa luonnollisesti puun väriä pehmentymään, joten ole tietoinen tästä ja siirrä mattoja, mattoja ja huonekaluja säännöllisesti varmistaaksesi värin tasaisen kypsymisen. Tummat metsät, kuten pähkinä, ovat alttiimpia haalistumiselle, mikä on syytä ottaa huomioon lattiaasi valittaessa.

8 – Helppo puhdistaa

Säännöllinen pyyhkäisy pehmeällä harjatulla luudella pääsee eroon pölystä ja kosteista ohrapalasta lattialla. Voit myös imuroida luonnollisen puulattian – mieluiten pehmeällä harjauslaitteella naarmujen minimoimiseksi.

9 – moppaus

Kohdan viiden mukaan märkä voi vahingoittaa puulattiaa, joten puhdista puhdistamiseen aina hyvin kierretty moppi ja poista ylimääräinen neste heti. Woodpecker toimittaa erityisesti muotoiltuja puhdistussarjoja, jotka sisältävät antistaattisen mopin, puhdistusnesteen ja liipaisupään ruiskupullon helppoon levitykseen. Niitä on saatavana sekä lakattuihin että öljyttyihin viimeistelyihin, ja täyttöjä on saatavana tarvittaessa.

Mitä pitkäaikaishoitoa puulattia tarvitsee?

Pitkäaikaishoito

Vaikka luonnon inspiroiman lattian luomiseen käytetään edistyneimpiä puukäsittelyjä ja pintakäsittelyjä, puulattiat on pidettävä huolta, jos haluat olla huippukunnossa. Tähän sisältyy lattian puhdistaminen ja joskus uudelleenkäsittely sopivin väliajoin, jotta varmistetaan sen menestyminen koko käyttöiän ajan.

Öljyttyjen lattioiden puhdistus

Öljytyn lattian kauniin ulkonäön suojelemiseksi suosittelemme, että poistat vilja ja pöly säännöllisesti harjalla tai pölynimurilla. Voit myös käyttää tikan puhdistuspakettia öljyttyihin lattioihin tai hyvin kiertynyttä, kosteaa
kangasta.

Käytä Woodpecker One Coat saippuaa syvemmälle puhdistukseen aika ajoin. Tämä älykäs tuote puhdistaa lattian ja muodostaa suojakalvon, joka auttaa rakentamaan pinnan kestävyyttä ajan mittaan ja tekee lattian entistäkin helpompaa ylläpitää.

Lakattujen lattioiden puhdistus

Varmista, että lakattu lattia pysyy puhtaana ja säilyttää upean kiillon käyttämällä tikan siivouspakkausta lakattuihin ja laminaattilattioihin tai hyvin kierrettyyn kosteaan moppiin.

Puulattioiden restaurointikäsittelyt

Se, kuinka usein peität tai korjaat lattiaasi, riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien lattian tyyppi, sen pinta ja kuluminen. Perusvarotoimena voit kuitenkin harkita lattian asettamista kahden tai kolmen vuoden välein. Älä odota, kunnes lattia näyttää kuluneelta. Jos jätät suojakotelon kuluneeksi, se on alttiita lialle ja vedelle, ja vaikeampi puhdistaa ja korjata.

Nopea testi

Hyvä tapa tarkistaa, tarvitseeko lattiasi käsittelyä, on kaataa muutama tippa vettä pinnalle. Jos pintakäsittely on hyvässä kunnossa, vesi helmet lattialla ja voidaan pyyhkiä helposti pois. Huoltoa ei tarvita. Jos vesi imeytyy hitaasti puuhun ja jättää kirkkaan kylläisyyden jäljen, pinta alkaa kulua. Uusi lakka tai öljy tulisi levittää. Kuitenkin, jos vesi imeytyy heti ja jättää tumman tahran, pinta on kulunut kokonaan ja lattia saattaa tarvita hiontaa ja pinnoittaa uudelleen.

MERKINTÄ! Ennen minkään hoidon suorittamista suosittelemme, että testaat lattialla näkymättömällä alueella yhteensopivuuden tarkistamiseksi.

Laminatgolvreparationer

Rakenteestaan ​​ja viimeistelystään johtuen laminaattilattiaa ei voida käsitellä samalla tavalla kuin puulattia tai rakennettu lattia. Mutta pienet sirut ja naarmut voidaan piilottaa Colourfilll Repair Paste -sovelluksen avulla. Tämän mukana tulee liuotin, jota voidaan käyttää vaurioituneen alueen puhdistamiseen ennen täyteaineen levittämistä ja ylimääräisen täyteaineen poistamiseksi jälkikäteen.

Uusintamaalaus ja korjaukset

Jos lakatulla lattialla on eristettyjä naarmuja tai kolhuja, ne voidaan sulkea Woodpeckerin kosketuslakalla. Varmista ensin, että alue on puhdas ja kuiva, hio sitten pinta kevyesti hienolla hiekkapaperilla. Käytä kannessa olevaa harjaa ja maalaa lakka vahingoittuneelle alueelle ja anna sen kovettua.

Syvemmät naarmut tai tikut saattavat tarvita ammattimaista puuainetta. Niitä on saatavana erivärisinä useimmista laitteisto- ja lattiakaupoista. Ne tulevat pastana, joka levitetään vaurioituneelle alueelle, jätetään kovettumaan ja hiotaan sitten. Levitä sitten Woodpecker Touch-Up -lakkaa, jotta korjaus antaa suojaavan pinnan.

Erityistä varovaisuutta tarvitaan hiottaessa värillisiä lattiaa sen varmistamiseksi, että prosessi ei läpäise koko tahrakerrosta. Tässä tapauksessa lattia vaatii korjauksen ennen lakan levittämistä.

Jos lattia on joissain paikoissa huonosti kulunut, voi olla tarpeen hioa lattia takaisin viimeistelemättömään pintaansa ennen peittämistä kaikkialle. Toisin kuin öljy, lakka ei tunkeudu puun pintaan, vaan tarttuu siihen. Siksi koko lattia on peitettävä, jotta vältetään harjanteiden ja päällekkäisyysmerkkien muodostuminen. Parhaan tuloksen saat käyttämällä telaa. Yksi lakkakerros riittää suojaamaan kosteudelta, mutta useita kerroksia tulisi levittää, jos lattia kohtaa paljon jalkaliikennettä.

Jos lakkaat keskeneräisen puun, se on peitettävä kolmella kerroksella. Jokaisen pinnoitteen väliin lattia on hiottava, imuroitava ja kuivattava perusteellisesti kostealla liinalla. Kuivaaminen kestää yhden tai kaksi tuntia sovellusten välillä. Viimeistelyn jälkeen jätä lattia 24 tunniksi ennen astumista siihen. Kovettuminen jatkuu viikon ajan, jonka jälkeen matot voidaan laittaa
lattialle.

Öljy uudelleen ja korjaus

Toisin kuin lakatut lattiat, öljytyn lattian eristetyt alueet voidaan käsitellä tarvitsematta öljyä koko lattia uudelleen. Öljytyt pinnat eivät silti ole niin kovia kuin lakatut pinnat, ja niitä on huollettava useammin.

Ennen lattian uudelleen öljyämistä on tärkeää puhdistaa kertynyt pöly tai lika. Epäpuhtaudet estävät tarttumisen ja voivat vaikuttaa lattian ulkonäköön. Levitä pieni määrä Yhden kerroksen puhdistusainetta kuivalle liinalle ja kuivaa vaurioitunut alue huolellisesti. Pöly kerätään sähköstaattisesti. Kuivaaminen kestää 15 minuutista tuntiin kylläisyydestä riippuen. Jos lattia on likainen, harkitse pinnan hiontaa ja puhdistamista uudelleen yhdellä kerrospuhdistusaineella.

Varmista, että lattia on täysin kuiva ennen kuin levität Woodpecker One Coat Oil -öljyä. Tämä tulisi levittää säästeliäästi ja tasaisesti puun jyvää pitkin puuvillakankaalla, harjalla tai imulla. Öljy reagoi lattian kanssa minuutin sisällä ja kaikki ylimäärä tulee pyyhkiä 15 tai 20 minuutissa ja varmista, että pinta on melkein kuiva. Koska öljy reagoi niin nopeasti, on hyvä idea käsitellä suhteellisen pienet alueet joka kerta. Öljy ei jätä vuorovesi- tai päällekkäisyysjälkiä, ja se tulisi jättää 24–36 tunniksi, ennen kuin voit seistä lattialla uudelleen tai
se puhdistetaan.