Hanki rauhallinen ja kerätty tunne kotiisi valkaistulla puulattialla. Sisustusten kirjailija ja stylisti Helen  Design Hunterista  puhuu meille luomalla Scandi-ilme.

vaalea puulattia helen

Instagram-tilit tyylikkäiden skandinaavisten kotejen ja asuntojen kanssa ovat minulle loputon inspiraation lähde. Valoisien, vaaleiden tilojen ja tyylikkäiden huonekalujen ohella lattia – yleensä valkaistu puu ja ehkä rento tekstuurimatolla – on usein tärkeä elementti tässä ilmeessä.

Lattianpäällyste on tärkeä päätös minkä tahansa sisustuksen sävyn asettamisessa. Se on kaiken muun perusta, jonka integroit sitten kotiisi. Ota tämä oikein ja kaikki muut yksityiskohdat asettuvat paikoilleen paljon helpommin.

Olen viettänyt paljon aikaa viime aikoina ajatellessani tätä. Muutimme kotiin ja aloitimme muutama kuukausi sitten suuren kunnostustyön, ja nyt, kun jotkut sähinkäiset, kuten kipsi ja levitys, ovat valmiita, on mielenkiintoista olla vaiheessa, jossa olemme valmiita valitsemaan uuden lattian. Meillä oli vanhassa talossamme vaaleat puulattiat ja olen huomannut, että punnitsen sitä uudessa kodissamme.

Jos harkitset kotisi etsimistä täältä, kannattaa harkita joitain asioita.

 

Pehmeä puu VS Lehtipuu

valkaistu puulattia eru tammi

Vaalean Scandi-ilme saavutetaan joskus puulattialla, kuten mänty tai Douglas-kuusa, mutta tämä vaatii säännöllistä huoltoa ja  paljon  puhdistusta. Havupuu myös naarmuuntuu ja kuluu erittäin helposti, joten sinun on oltava halukas ajattelemaan tiettyä määrää hankausta ja epätäydellisyyttä.

Kodin tiheän liikenteen alueilla – esimerkiksi sali, olohuone tai keittiö – puulattiat, kuten tammi, ovat paljon kestävämpi ja kestävämpi vaihtoehto. Goodrich-parkettivalikoiman kolme uutta kerrosta   –  puuvilla  ,  tuhka  ja  ecru  – sopivat täydellisesti vaalean sävyiseen ilmeeseen.

Voit asettaa sydämesi asetettavaksi massiivipuu- tai parkettilattiat, mutta et saa alennusta laminaattilattiapinnoista, varsinkin jos yrität työskennellä hiukan tiukemmalla budjetilla. Jos pidät Douglas Firin tai männyn ulkoasusta, mutta tarvitset jotain kovempaa, katso  Wembury Polar Pine  Laminaattia. Sillä on puhdas, terveellinen tunne, joka sopii täydellisesti skandinaavisesti inspiroidun ilmeen luomiseen, mutta kova naarmuuntumaton pinta, joka tekee siitä ihanteellisen kaikille kodin alueille, joiden on kestettävä vähän enemmän kulumista.

 

VÄRI JA VIIMEISET

valkaistu puulattiapuuvilla tammi

Parkettilattiat ovat monenlaisissa vaihtoehdoissa – työpöytäni ylittää tällä hetkellä näytteet. Pidän erityisesti  Goodrich Whitened Oak  – vaaleasta, tuhkeasävyisestä parketista, jolla on hieman maalaismainen luonne.

Kevyempi on  puuvilla tammi,  jonka viimeistely on lähes puhdasta valkoista.

Värin lisäksi sinun on myös ajateltava viimeistelyä. Vaihtoehtoihin sisältyy harjattu matto tai viimeistelemättömät pinnat öljyttyä tai lakattua puuta varten. Haalea puu näyttää usein erityisen hyvältä entisen kanssa mielestäni. Goodrich Ecru-tammilla  (uusi Woodpecker-sarjassa tässä kuussa) on keskeneräinen ulkonäkö ja rakenne, joka antaa sille kauniin luonnollisen tunnelman.

 

KOKO JA MUOTO

valkaistu puulattia tammen sameus

Puun koko ja muoto ovat toinen näkökohta. Tämä voi jälleen vaihdella suuresti useiden metrien pituisista leveistä lankkuista pienempiin kappaleisiin, jotka on suunniteltu asetettavaksi chevron- tai kalanruotokuvioksi.

Silli- ja chevron-mallit ovat nousussa juuri nyt. Nämä ovat hienoja, kun haluat tyylikkään kaupunkikuvan. He pyrkivät myös tekemään enemmän suunnittelusta – lattia saa näkyvämmän roolin suunnitteluprojektissa sen sijaan, että toimisi vain taustana.

 

Luo virtauksen tunne

matto puulattia himmeä tammi

Ei ole sääntöjä sanoa, että et voi sekoittaa erilaisia ​​materiaaleja, mutta henkilökohtaisesti haluan käyttää melko johdonmukaista värivalikoimaa, materiaaleja ja viimeistelyjä koko kotini. Mielestäni tämä lähestymistapa on erityisen harkinnan arvoinen, jos asut pienessä kiinteistössä. Vaaleat lattiat heijastavat valoa ja voivat auttaa saamaan tilan tuntumaan suuremmalta, ja käyttämällä samaa lattiaa koko, syntyy avoin ilmava tunne ja luonnollinen ”virtauksen” tunne huoneesta toiseen.

 

TYYLITÄT TILASI

vaalea puulattia harmaa tammi

Joten olet valinnut lattian ja olet valmis suunnittelemaan tilaa?

Haluan käyttää valkoisia tai neutraaleja sävyjä kuten harmaata vaaleilla puulattioilla. Mukana on usein joitain mustia aksentteja aikataulun ”ankkuroimiseksi” – esimerkiksi mustavalkoisten kuvien kokoelma tai esimerkiksi mustan metallin lamppu tai sohvapöytä. Mielestäni musta antaa määritelmän ja auttaa saamaan asiat keskittymään.

Paljon tekstuurin lisääminen on avain tämän työn tekemiseen. Vaaleat puulattiat näyttävät fantastiselta yhdessä muiden luonnonmateriaalien kanssa, joten haluan valita huonekaluja ja tarvikkeita materiaaleista, kuten liuskekivi, pellava, posliini, rottinki, nahka ja villa.

Mutta se on todella sinun. Asenna kotiisi kaunis valkaistu puulattia ja se tarjoaa taustan melkein kaikille, mitä valitset monien vuosien ajan.