Rakastatko tai luetelitko sen? Vaikeatko päätöstäsi? Sisustustyylisti Maxine Brady puhuu meille tärkeimmistä asioista, jotka tulee pitää mielessä päättäessäsi pitää tai myydä kotisi.

Rakastatko sitä tai luettele sitä?

Kun ostin taloni kaksi vuotta sitten, kotini oli huonossa kunnossa. Kaksi vuotta linjassa, kun vyöni alla on satoja DIY-projekteja, olen edessä vaikeassa päätöksessä pysyä vai mennä?

Jos mietit myös samaa kysymystä – tiedät, että helppoa vastausta ei ole. Tässä on tarkistuslistani tärkeistä tekijöistä, jotka sinun on ehkä harkittava

1. RAHA ON TÄRKEÄÄ

rakasta tai lue se olohuoneeseen

Kustannukset ovat tärkeä tekijä päätettäessä kunnostamisesta vai muutosta kotiin. Sinun on punnittava kulut siirtyäksesi oleskelukuluihin.

Mitä tahansa päätätkin, sinun pitäisi tietää, että on olemassa monia kodiprojekteja, jotka lisäävät kiinteistöllesi lisäarvoa, vetoavat potentiaalisiin ostajiin ja tekevät kodistasi mukavamman.

  • LISÄ- TAI TAI ILMASTONMUUTOS

Jos muutat ullakkoa tai laajennat kotiasi, voit lisätä jopa 21% kiinteistön arvoon (Rightmoven mukaan). Oman kodini kanssa olen epäonnistunut parvellani muuttamisen tai muuton välillä – blogissa voit nähdä ideani  tilalleni  . Tai molemmat! Parvi maksaa minulle ylimääräisiä 30 000 puntaa, mutta muutto olisi melkein sama hinta.

  • Lisäkylpyhuone

Ylimääräisen kylpyhuoneen – etenkin kylpyhuoneen – lisääminen voi lisätä jopa 5% talosi arvoon. Nykyisen kylpyhuoneen kunnostaminen voi lisätä 2,8%.

Kylpyhuoneen sato

Yksi ensimmäisistä huoneista, joita käsittelin kotona, oli väsynyt kylpyhuone, jossa oli kylpyamme ja suihku. Nyt on hienoa rentoutua – ja se on myös myyntipaikka.

  • UUSI KEITTIÖ

Jos keittiö näyttää hieman väsyneeltä kohti reunoja sen sijaan, että revitisit sitä pois, sinun on parempi lisätä pientä rakkautta pikemminkin makeoverin avulla. Vaihtamalla oven etuosat, työtasot ja laatat, hengittäkää keittiöön uutta elämää.

rakasta tai lue keittiö

Epätavallisten materiaalien käyttö keittiössäni kupariputkina on tehnyt keittiöstäni erotumaan joukosta.

  • redecorating

Maalaaminen ja yleinen kunnossapito voivat olla erittäin edullisia, mutta ne voivat lisätä jopa 2,6% kodin arvoon. Vanhentuneet kukkataustakuvat, ruma takka, vanhat matot tai epätyydyttävät valaisimet ovat kaikki korvattavia pieniä asioita, mutta kun ne päivitetään, kun muutat kotiasi.

Suurin muutos kotona oli uusien  tammilattioiden laittaminen  koko pohjakerrokseen. Se on auttanut alempaa tyyliäni virtaamaan ja antaa ylimääräistä vetovoimaa ja arvoa, jos päätin luetteloida. Kiinteistöguru Phil Spencer sanoo, että lattia on yksi niistä ominaisuuksista, joka vetoaa melkein kaikkiin. Et voi epäonnistua!

rakasta sitä tai lue se käytävällä

Korvasin kaikki kodin patterit ja lasin rakennetut tammilattiat täydentämään kodityyliani.

  •  AVAA SUUNNITELMA

Jos aiot yöpyä, voi olla aika miettiä kotitöidesi vaikeuttamisesta, jotta saat kaiken irti tilasta. Seinien kaatuminen ei ehkä ole iso työ, mutta se voi avata asuinalueesi ja tehdä suuren vaikutuksen kodin käyttöön.

rakasta tai lue sen ruokasali

Talossani vedin alas olohuoneen ja ruokasalin välisen seinän luodakseni avoimen tilan. Nyt koko alue toimii paremmin perheelleni ja se täyttää huoneen valolla.

2. Sijoita! PAIKKA! PAIKKA!

Onko kotisi loistava paikka, jossa kaikki tarvitsemasi on helpon matkan päässä? Jos et löydä uutta taloa samanlaisesta paikasta, voi olla parempi korjata kuin muuttaa.

Jos haluat olla lähempänä hyviä kouluja ja julkista liikennettä, kannattaa ehkä muuttaa. Tässäkin tapauksessa voi olla viisasta siirtyä parempaan sijaintiin, vaikka remontointi olisi halvempaa.

Minun tapauksessani taloni sijaitsee erittäin jyrkän kukkulan päällä ja olen kaupungin toisella puolella perheeni ja ystävieni keskuudessa. Plussapuolella minulla on uskomattomia naapureita ja olen vain viiden minuutin ajomatkan päässä South Downsista. Paikani toimii hyvin minulle.

3. Liity instituutioihisi

rakasta tai lue se makuuhuoneessa

On aineettomia asioita, jotka tekevät meistä emotionaalisesti kiinni kotimme.

Saatat rakastaa talosi eikä kannata jättää sitä taakse. Jos se tekee sinut onnelliseksi, voi olla syytä asua ja kunnostaa alueita, jotka tarvitsevat vähän TLC: tä.

Haluat ehkä uuden aloituksen, ja muuttava talo voi antaa energiaa ja muuttaa elämäntyyliäsi. Jos sinusta tuntuu, että on oikea aika muuttaa, käytä tätä motivaationa ottaa seuraava askel kiinteistöportaalle.

Oman taloni arvo on kasvanut, kun ostin sen. Mutta vuosien ajan, energiaa ja paljon rakkautta kotiini, olen liian sitoutunut päästämään irti (juuri nyt). Kodin ansaitseminen on ollut niin palkitsevaa ja odotan innolla rentoutumista luomassani kauniissa tilassa. On itsestään selvää, että se ei estä minua pääsemästä verkkoon ja tarkastelemasta alueeltani kiinteistöjä ajoittain. Tai päivä, joka haaveilee parvi-muunnoksista.

”Rakastatko sitä” vai ”luettele sitä”?

Se riippuu siitä, mikä on mielestäsi tärkeätä. Punnitse kustannukset, mieti, mitä haluat tulevaisuudessa sinulle ja perheellesi, seuraa sydämesi ja päätä, mikä todella tekee sinut onnelliseksi – se on paras neuvo.

 

[Kiitokset]

Maxine Brady | Sisustustylistit ja Lifestyle Blogger

www.welovehomeblog.com 
Blog   // Facebook   // Tjaaritella   // Instagram   // Pintresse   // YouTube

Kaikki kuvat ovat We Love Home Blogin suosittelussa   ja niitä käytetään ystävällisellä luvalla.

tilastot