Vietämme melkein puolet ajastamme kotona, ja ympäristöllämme on suurempi vaikutus elämäämme kuin luulemme. Täällä voi tuntua hyvältä, joskus sitä pidetään itsestäänselvyytenä tai jätetään ottamatta huomioon, kun muun muassa muotoilu, kustannukset ja käytännöllisyys ovat sekoituspäätöksiä.

Mutta ajatteleminen siitä, kuinka sisätilojemme vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin, on todella sen arvoista. Koti on paikka, jossa luomme paljon kauniita muistoja perheen ja ystävien kanssa, ja vie aikaa myös rentoutumiseen – sen pitäisi olla jonnekin, kun tunnemme olevani onnellisimpia ja terveellisimpiä, samoin kuin tilan, jossa rakastamme viettää aikaa.

SOSIAALISET TILAT JA AIKA

onnellinen ja terveellinen kotiryhmä syö

Huoneiden huolellisella suunnittelulla voi olla suuria psykologisia ja fyysisiä etuja. Yhdessä syöminen on yksi parhaista tavoista jakaa kokemuksia, tuntea olonsa ja onnelliseksi kotona. Onko sinulla avoimia suunnitelma-alueita muun muassa ruoanlaittoon, ravintoloihin ja viihdeeseen? Tilava, vilkas huone talon sydämessä on täydellinen perheaikaan tai hengailuun ystävien kanssa.

Älkäämme unohtako myös näiden hiljaisempien huoneiden merkitystä. Tilat vetäytyä lukemiseen, rentoutumiseen ja tietysti nukkumiseen ovat yhtä välttämättömiä. Jokainen tarvitsee oman aikansa. Ajattele malleja, jotka ovat näillä alueilla paljon viimeistelevät, mukavammat ja mukavammat.

KORKEA tai matala?

onnellinen ja terveellinen kotona korkeassa katossa

Luuletko, että katot voivat vaikuttaa tunteitamme? Tutkimukset ovat osoittaneet, että korkeat katot voivat edistää luovuutta ja sosiaalista vuorovaikutusta, kun taas matalammat katot voivat auttaa sinua keskittymään enemmän toimintoihin, kuten opiskeluun tai käsityöhön. Tietenkin, olemassa olevien kattojen vaihtaminen ei ole helppoa, mutta se voi olla huomioitava muutettaessa.

VARASTOINTI

onnellinen ja tuore kotivarastointi

Kuva yrityksestä   The Ordinary Lovely

Jotain, mikä usein menee pieleen, on varastointi. Hyvin organisoidut tilat vähentävät stressiä, koska asiat ovat paljon helpompia löytää ja siististi poistaa. Olipa kyse kaapista, laatikoista, hyllyistä tai vieläkin ainutlaatuisimmista ideoista, pienten esineiden säilytyspaikka jollakin muualla voi olla suuri ero. Mutta myös suuret polkupyörien ja ulkotilojen tilat ovat hyviä. On paljon helpompaa tuntea olonsa rauhalliseksi ja onnelliseksi kotona ja tietää, että kaikella on paikkansa.

SÄILYTÄ jäähdytettyäsi tai pitää lämpimänä

onnellinen ja terveellinen koti kylmä

Liian kylmä tunne talvella ja liian kuuma kesällä on asia, joka meille Yhdistyneessä kuningaskunnassa on liian tuttua. Maailman terveysjärjestö suosittelee lämpötiloja 18–24 ° C terveellistä elämää varten. Mutta kuinka voimme edistää terveellistä lämpötilaa kotona?

Tämä voi tarkoittaa ajattelua koko joukosta asioita lämmitystyypistäsi eristykseen ja lasitukseen. Silti yksinkertainen ratkaisu, joka usein unohdetaan, on termostaatti – lämmityksen parempi hallinta voi todella auttaa sinua tuntemaan olosi mukavammaksi, kun lämpötila vaihtelee päivällä ja vuodenaikoina.

ILMANVAIHTO

onnellinen ja terveellinen kodin ilmanvaihto

Toinen tärkeä tekijä, joka voi joskus olla huolestuttava, on kosteus. Luomme luonnollisesti kosteutta hengityksestä, ja päivittäinen toimintamme, kuten ruoanlaitto, pesu ja uiminen, edistävät myös tätä. Kosteus voi olla vihollinen, koska se luo bakteereja, pölypunkkeja ja homeita, jotka johtavat terveysongelmiin, kuten astmaan.

Varmistaaksesi kosteuden turvallisesti, varmista, että keittiössäsi ja kylpyhuoneessasi on hyvä ilmanvaihto. Joskus voit myös avata ikkunoita kodin ympärillä.

Meluisia naapureita?

onnellinen ja terveellinen kotona haukottava koira

Käsittely meluisen naapurin kanssa voi olla todella turhauttavaa ja jopa johtaa stressiin. Muut kodin äänet voivat pitää sinut hereillä yöllä tai aiheuttaa myös konflikteja. Jos olet käyttänyt kaikki vaihtoehtosi, voit harkita äänien eristystä lattiassa, seinässä ja katossa. Verhot voivat myös auttaa vähentämään melua ulkopuolelta ja kuulemaan selkeämmin sisätiloissa. Rauhan ja hiljaisuuden pitäminen kotona ei saisi olla ylellisyyttä, mutta se on myönnettävä.

OLE LATURE IN

Berkeley pesty-Ek

Berkeley pesty tammi

Kylmä, kosteus, melu – olemme puhuneet paljon asioiden pitämisestä poissa. Silti yksi parhaimmista tavoista tuntea olonsa onnelliseksi ja terveeksi kotona on antamalla luontoa.

Luonnollinen valo on iso asia. Se voi vähentää ahdistusta ja masennusta, parantaa unta ja jopa auttaa ihmisiä toipumaan nopeammin pahoinvoinnistaan. Maksimoi se isoilla, leveillä ikkunoilla ja kattoikkunoilla. Avaa ikkunat säännöllisesti, jotta pääset raikkaaseen ilmaan, parannat ilmanlaatua ja poistat epäpuhtaudet.

onnellinen ja terveellinen kattoikkuna

Mieti myös mielipiteesi – onko sinulla kaunis puutarha, upea kaupunki tai maisema katsottavaksi? Mahdollisuus katsoa etäältä on tervettä mielelle ja näkölle. Ja ajatelkaapa, kuinka paljon paremmin tuntuu työskennellä ikkunan edessä olevalta pöydältä – se voi inspiroida luovuuttasi.

Kasvit ovat terveitä. Ne voivat auttaa puhdistamaan ilman, koska ne poistavat luonnollisesti toksiineja. Ja tietysti ne vapauttavat happea, mikä auttaa meitä hengittämään helpommin. On jopa tutkimuksia, jotka osoittavat, että ne voivat parantaa mielialaa, vähentää stressitasoa ja lisätä huomioomme. Aika matkalle puutarhakeskukseen!

Salcombe-Seashore-kopia

Salcomben merenranta tammi

Ja yksi helpoimmista tavoista parantaa kodin hyvinvointia on sisustaa luonnollisilla väreillä. Ajattele lämpimämpiä sävyjä sosiaalisissa tiloissa, koska ne voivat luoda viihtyisän ja optimistisen tunteen. Pehmeällä bluesilla ja vihreillä on rauhoittava vaikutus, joka auttaa sinua tuntemaan olonsa rauhalliseksi ja rentoutuneeksi retriittihuoneissa.

Luonnolliset puiset rakenteet jalan alla luovat fyysisen ja psykologisen yhteyden ulkona ja voivat rauhoittaa mieltäsi. Kuvittele vaaleita metsiä, joilla on pehmeä säteily rauhoittaviin tiloihin tai rikkaisiin maalaismaisiin ja syvempiin antiikkisävyihin vilkkaimmilla alueilla. Puulattiat antavat kodille kauniin luonnon tunteen ja voivat myös tuntea olosi hyväksi. Anna luonnon sisälle ja tuntea olosi kotoisaksi  luonnollisesti inspiroidulla puulattialla

Happy Home Infographic (300 dpi) -kopia